Are Clif Bars Vegan? (Vegetarian And Gluten-Free)if(typeof __ez_fad_position != 'undefined’){__ez_fad_position(’div-gpt-ad-veganpeak_com-box-3-0′)};

Weganizm oznacza pozbycie się wielu naszych ulubionych przekąsek, ale czy batony Clif są wegańskie, wegetariańskie i bezglutenowe?

Bary Clif są w większości wegańskie, z dwoma tylko wyjątkami. Zawierają one albo miód, albo białko serwatkowe, co jest wyraźnie zaznaczone z przodu. Oznacza to, że bez trudu można zidentyfikować, które z nich są wegańskie, a które nie. Te kilka wyjątków może nie są wegańskie, ale są wegetariańskie. Więc wegetarianie mogą jeść każdy smak Clif bar i nadal przestrzegać swojej diety. Chociaż bezglutenowe, są z szczęścia, ponieważ wszystkie bary Clif zawierają pewną ilość glutenu. Tak więc, trzeba unikać wszystkich smaków i odmian w przypadku jesteś gluten-intolerant lub na diecie bezglutenowej.

Czytaj dalej jak określamy, które Clif bary są wegańskie, które są wegetariańskie, a które nie są. Jak również pewien wgląd w społeczną odpowiedzialność firmy Clif.

Table of Contents

Czy batony Clif są wegańskie?

Bycie weganinem to nie tylko dieta, tak jak wegetarianizm. Jest to styl życia, który dąży do wyeliminowania cierpienia, gdziekolwiek jest to możliwe. Ten styl życia zazwyczaj wiąże się z obniżeniem swojego śladu środowiskowego. Przynajmniej większość wegan uważa, że jest to ważne, choć opinie na ten temat są różne.

Clifbar jest jedną z bardziej odpowiedzialnych społecznie firm. Szczególnie w świecie suplementów i fitnessu. Stawiają na pracownika, środowisko i zdrowie fizyczne. W rzeczywistości, Clif bar jest jedną z niewielu firm, które aktywnie zachęcają pracowników do zmniejszenia ich wpływu na środowisko. Pracownicy otrzymują nawet do 6 500 dolarów za zakup samochodów elektrycznych lub paliwooszczędnych. Obok innych bodźców ekonomicznych, takich jak nagrody pieniężne za jazdę na rowerze zamiast samochodem. Więcej na ten temat można przeczytać na ich stronie internetowej.

W tym względzie widać, że firma robi bardzo dużo dla środowiska – znacznie więcej niż inne podobne firmy. Jednak najprawdopodobniej jesteś bardzo zaniepokojony produktami zawartymi w batonach Clif, tak jak powinieneś być. Na szczęście jest to również zmartwienie firmy Clif bar, co jest dość jasne w ich składnikach. Istnieje tylko kilka wybranych batonów Clif, które zawierają jakiekolwiek produkty pochodzenia zwierzęcego. Dodatkowo, są one łatwo identyfikowane przez ich nazwy.

Które batony Clif są wegańskie

Jest wiele opcji dostępnych nawet dla najbardziej oddanych wegan. Większość ich produktów jest rzeczywiście całkowicie wegańska, choć są pewne rzeczy, które należy wziąć pod uwagę. Jedną z nich są produkty pochodzenia zwierzęcego, które są obecne w kilku odmianach batonów Clif. Inną jest użycie oleju palmowego. Wielu wegan jest przeciwnych produktom, które zawierają olej palmowy ze względu na jego szkodliwy wpływ na środowisko. Tak więc zarówno wykorzystanie produktów zwierzęcych, jak i oleju palmowego zostanie omówione w poniższym zestawieniu.

Czy tradycyjne batony Clif są wegańskie?

Bary Clif mają kilka wariantów, a najpopularniejszym z nich jest tradycyjny. Są one dostępne w wielu różnych smakach, co rodzi pytanie, czy wszystkie tradycyjne batony Clif są wegańskie? Niestety, nie wszystkie tradycyjne batony Clif są wegańskie, chociaż większość z nich jest. Jedynym wyjątkiem jest smak Peanut Butter & Honey. Nie wegańskim składnikiem w tym smaku jest, co nie jest zaskakujące, miód. To sprawia, że nie jest on wegański, ponieważ jest to produkt pochodzenia zwierzęcego.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć na Amazon

Inną wspaniałą rzeczą w tradycyjnych Clif bare jest to, że są one wolne od oleju palmowego. Oznacza to, że nawet najbardziej zatwardziali weganie mogą jeść większość z nich bez problemu.

Czy owocowe smoothie Clif Bars są wegańskie?

Ten jest nieco bardziej prosty, ponieważ są tylko 3 opcje. Wszystkie są całkowicie wegańskie, jeśli chodzi o wykorzystanie produktów pochodzenia zwierzęcego. Zawierają one jednak trochę oleju palmowego, którego niektórzy mogą chcieć uniknąć. Poza tym są bezpieczne zarówno dla wegan jak i wegetarian.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć na Amazon

Czy wiesz, że Clif Fruit Smoothie Filled bars są organiczne i zawierają tylko składniki nie-GMO? Oznacza to, że jest to świetna alternatywa dla innych batonów energetycznych.

Czy batony Clif Builder są wegańskie?

Nazwa sama w sobie wydaje się niepokojąca w moich uszach. Kulturystyka i wszystkie te produkty do budowania mięśni często zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego. Głównie dlatego, że większość z tych barów ma serwatkę w proszku, która jest białkiem mleka, które nie jest wegańskie. Na szczęście ten baton proteinowy jest w 100% wegański, pod większością względów. Jest wolny od wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego, ale zawiera olej palmowy. Niemniej jednak, świetny bar białka alternatywa dla regularnych, że jest pakowane z białka serwatki.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć na Amazon

Zawartość białka tego baru jest rzeczywiście dość dobre. Jest on wykonany przy użyciu Soy Protein Isolate, który jest wysokiej jakości białka. Posiada wszystkie niezbędne aminokwasy, co czyni go doskonałym batonem proteinowym dla wegan, którzy potrzebują trochę więcej białka.

Czy batony Clif Bars z masłem orzechowym są wegańskie?

Wszystkie smaki tego batonu Clif są wegańskie. Jest to doskonały wybór dla wszystkich wegan, którzy kochają orzechy. Jest pełen zdrowych tłuszczów orzechowych, co sprawia, że jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Chociaż w tym konkretnym rodzaju batona Clif można znaleźć również olej palmowy. Nie jest to najzdrowszy z tłuszczów, ale towarzyszą mu inne wysokiej jakości tłuszcze.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć na Amazon

Jest on nieco bardziej gęsty od kalorii, co może być problemem dla niektórych. Ale pamiętaj, że te dodatkowe kalorie wynikają z wysokiej jakości tłuszczów. Więc nie pozwól, aby to zniechęciło Cię do oddania się tej przekąsce.

Czy batony proteinowe Clif są wegańskie?

Niestety, ten konkretny baton Clif nie jest wegański. Ma on białko serwatkowe w proszku, które pochodzi z mleka. Wszyscy weganie są przeciwni spożywaniu produktów mlecznych, ponieważ są one uważane za formę eksploatacji zwierząt. Tak więc ten baton proteinowy Clif nie jest przyjazny dla wegan, chociaż wegetarianie mogą je jeść. To dlatego, że zawierają one produkty pochodzenia zwierzęcego, ale nie rzeczywiste zwierzęta.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć na Amazon

Musisz unikać tego baru Clif w przypadku, gdy jesteś weganinem, chociaż wegetarianie mogą je mieć i nadal przestrzegać swojej diety.

Które batony Clif nie są wegańskie

Prawie wszystkie bary Clif są wegańskie, ale istnieje kilka wyjątków. Na szczęście, są one łatwe do zidentyfikowania, ponieważ niewegański składnik znajduje się z przodu. To dotyczy obu niewegańskich batonów Clif, które są te dwa.

  • Clif Peanut Butter & Honey (Traditional)
  • Clif Whey Protein Bars

Jak widać, oba bary są z przodu z ich niewegańskimi składnikami. Pierwszy z nich nie jest wegański, ponieważ zawiera miód, podczas gdy drugi jest wykonany z produktów mlecznych. Miód i produkty mleczne, takie jak jogurt grecki, nie są wegańskie, ponieważ pochodzą od zwierząt. Musisz więc unikać tych dwóch batonów, jeśli jesteś weganinem. Wegetarianie, z drugiej strony, mogą jeść oba bez problemu.

Czy batony Clif są wegetariańskie?

Tak, wszystkie batony Clif są w 100% wegetariańskie. Niektóre zawierają produkty wytworzone przez zwierzęta, takie jak miód i mleko. To może nie jest wegańskie, ale w pełni wegetariańskie, ponieważ nie zawierają zwierząt. Wegetarianie mogą bezpiecznie jeść produkty wytworzone przez zwierzęta, ale nie zwierzęta. Tak więc wszystkie batony Clif są wegetariańskie, chociaż niektóre zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego.

Czy batony Clif są bezglutenowe?

Nie, batony Clif nie są bezglutenowe, ponieważ zawierają pszenicę. Gluten jest białkiem najczęściej występującym w pszenicy. Nie jest on koniecznie zły dla ciebie, ale ci, którzy nie tolerują glutenu, muszą go unikać. Tak więc w przypadku nietolerancji glutenu lub na diecie bezglutenowej, należy unikać batonów Clif.

Jednakże nie wszystkie produkty „Clifbar and Company” zawierają gluten. Bezglutenowe bary z ich wyboru obejmują bary Luna. Więc to może być świetny zamiennik w przypadku, gdy szukasz zdrowego i bezglutenowego baru energetycznego.

Wnioski

Więc tam masz to! Większość batonów Clif jest całkowicie wegańska, jeśli nie masz nic przeciwko olejowi palmowemu. Są jednak dwa rodzaje, których powinieneś unikać. Jeden smak zawiera miód, a drugi jest zrobiony z białka serwatkowego. Wszystkie inne batony Clif są bezpieczne zarówno dla wegan, jak i wegetarian – i są również zdrowe. Ale osoby z nietolerancją glutenu lub stosujące dietę bezglutenową nie mogą jeść żadnych batonów Clif. Istnieje kilka innych bezglutenowych opcji z tej samej firmy, takich jak batony Luna. Clif bary same w sobie powinny być unikane przez tych ludzi chociaż.

Hej, jestem Gus! Jestem weganinem już od kilku lat i w tym czasie zebrałem sporo wiedzy na ten temat. Moim celem na tym blogu jest szerzenie wegańskiego przesłania i sprawienie, by łatwo było wiedzieć dokładnie, co jest wegańskie, a co nie.

.