Zijn Clif Bars Veganistisch? (Vegetarisch en Glutenvrij)if(typeof __ez_fad_position != ‘undefined’){__ez_fad_position(‘div-gpt-ad-veganpeak_com-box-3-0’)};

Veganisme betekent het wegdoen van veel van onze favoriete snacks, maar zijn Clif bars veganistisch, vegetarisch en glutenvrij?

Clif bars zijn meestal veganistisch, met slechts twee uitzonderingen. Deze bevatten of honing of wei-eiwit, die duidelijk wordt vermeld op de voorkant. Het is dus gemakkelijk te zien welke repen veganistisch zijn en welke niet. De paar uitzonderingen zijn misschien niet veganistisch, maar wel vegetarisch. Dus vegetariërs kunnen elke Clif reep smaak eten en zich toch aan hun dieet houden. Glutenvrije mensen hebben echter pech, want alle Clif repen bevatten een bepaalde hoeveelheid gluten. Dus, moet je alle smaken en variaties te vermijden in het geval je gluten-intolerant of op een glutenvrij dieet.

Lees mee als we bepalen welke Clif bars zijn veganistisch, die zijn vegetarisch, en die zijn niet. Evenals enig inzicht in de sociale verantwoordelijkheid van Clif.

Inhoudsopgave

Zijn Clif Bars Veganistisch?

Van veganisme zijn is niet alleen een dieet, zoals vegetarisme dat is. Het is een levensstijl die ernaar streeft lijden waar mogelijk uit te bannen. Deze levensstijl houdt meestal in dat men zijn ecologische voetafdruk verkleint. Althans de meeste veganisten vinden dit belangrijk, al verschillen de meningen hierover.

Clifbar is een van de meer maatschappelijk verantwoorde bedrijven. Vooral in de wereld van supplementen en fitness. Ze hechten waarde aan de werknemer, het milieu en de lichamelijke gezondheid. In feite, Clif bar is een van de weinige bedrijven die actief aan te moedigen werknemers om hun impact op het milieu te verminderen. Werknemers ontvangen meer dan $6.500 voor de aanschaf van elektrische of zuinige auto’s. Naast andere economische stimulansen zoals geldbeloningen voor fietsen in plaats van autorijden. U kunt hier meer over lezen op hun website.

Hieruit blijkt dat het bedrijf heel veel voor het milieu doet – veel meer dan andere soortgelijke bedrijven. Maar u bent hoogstwaarschijnlijk zeer bezorgd over de producten in Clif bars, zoals u zou moeten zijn. Gelukkig is dit ook een zorg van Clif bar, wat heel duidelijk blijkt uit hun ingrediënten. Er zijn maar een paar Clif repen die dierlijke producten bevatten. Bovendien zijn deze gemakkelijk te herkennen aan hun namen.

Welke Clif Bars zijn Vegan

Er zijn veel opties beschikbaar voor zelfs de meest toegewijde veganist. De meeste van hun producten zijn eigenlijk volledig veganistisch, hoewel er een aantal dingen te overwegen. Een daarvan is dierlijke producten, die aanwezig zijn in een paar van de Clif bar variaties. Een ander is het gebruik van palmolie. Veel veganisten zijn tegen producten die palmolie bevatten vanwege de schadelijke effecten op het milieu. Dus, zowel het gebruik van dierlijke producten en palmolie zal worden besproken in de volgende lijst.

Zijn traditionele Clif Bars Veganistisch?

Clif bars hebben een paar varianten, en de meest populaire is de traditionele. Deze zijn er in veel verschillende smaken, wat de vraag oproept of alle traditionele Clif bars veganistisch zijn? Helaas zijn niet alle traditionele Clif bars veganistisch, hoewel de meeste dat wel zijn. De enige uitzondering is de Pindakaas & Honing smaak. Het niet-vegan ingrediënt in deze smaak is, niet verrassend, honing. Dat maakt het no-vegan omdat het een dierlijk product.

Klik hier om te bekijken op Amazon

Een ander groot ding over de traditionele Clif kale is dat ze vrij zijn van palmolie. Betekenis zelfs de meest hardcore veganist kan eten de meeste van deze zonder problem.

Zijn Fruit Smoothie Clif Bars Veganistisch?

Deze is een beetje eenvoudiger omdat er slechts 3 opties zijn. Al deze zijn volledig veganistisch als het gaat om het gebruik van dierlijke producten. Maar ze bevatten wel wat palmolie die sommigen misschien willen vermijden. Voor de rest zijn ze veilig voor zowel veganisten als vegetariërs.

Klik hier om ze op Amazon te bekijken

Wist je dat de Clif Fruit Smoothie Filled bars zowel biologisch zijn als alleen non-GMO ingrediënten bevatten? Betekenis het is een geweldig alternatief voor andere energie bars.

Zijn Clif Builder Bars Veganistisch?

De naam alleen al lijkt zorgelijk in mijn oren. Bodybuilding en al deze spieropbouwende producten bevatten vaak dierlijke producten. Voornamelijk omdat de meeste van deze repen weipoeder bevatten, wat een melkeiwit is, dat niet veganistisch is. Gelukkig is deze eiwitreep 100% veganistisch, in de meeste opzichten. Het is vrij van alle dierlijke producten, maar het bevat wel palmolie. Desalniettemin, een geweldig eiwitreep alternatief voor de reguliere die vol zit met wei-eiwit.

Klik hier om te bekijken op Amazon

Het eiwitgehalte van deze reep is eigenlijk best goed. Het is gemaakt met behulp van Soy Protein Isolate, dat is een hoge kwaliteit eiwit. Het heeft alle essentiële aminozuren waardoor het een uitstekende eiwitreep voor veganisten die behoefte hebben aan een beetje meer eiwitten.

Zijn notenboter gevulde Clif Bars Veganistisch?

Alle smaken van deze Clif reep zijn veganistisch. Het is een uitstekende keuze voor alle veganisten die van hun noten houden. Het zit vol met gezonde notenvetten, waardoor het niet alleen lekker, maar ook gezond is. Hoewel er ook wat palmolie te vinden is in dit soort Clif repen.

Klik hier om op Amazon te kijken

Het is iets calorierijker, wat voor sommigen een punt van zorg kan zijn. Maar vergeet niet dat die extra calorieën te wijten zijn aan vetten van hoge kwaliteit. Dus laat dat je niet ontmoedigen om je over te geven aan deze snack.

Zijn Clif Whey Protein Bars Veganistisch?

Helaas, deze Clif reep is niet veganistisch. Het bevat wei-eiwit poeder, dat afkomstig is van melk. Alle veganisten zijn tegen de consumptie van zuivelproducten, omdat het wordt beschouwd als een vorm van uitbuiting van dieren. Deze Clif eiwitreep is dus niet veganistisch, hoewel vegetariërs ze wel kunnen eten. Dat komt omdat ze producten van dieren bevatten, maar geen echte dieren.

Klik hier om op Amazon te bekijken

Je moet deze Clif bar vermijden als je veganist bent, hoewel vegetariërs deze wel kunnen eten en zich nog steeds aan hun dieet kunnen houden.

Welke Clif Bars Zijn Niet Vegan

Alle Clif bars zijn veganistisch, maar er zijn een paar uitzonderingen. Gelukkig zijn deze gemakkelijk te herkennen, omdat het niet-vegan ingrediënt op de voorkant staat. Dat geldt voor beide niet-vegan Clif bars, die deze twee zijn.

  • Clif Pindakaas & Honing (Traditioneel)
  • Clif Whey Protein Bars

Zoals u kunt zien, zijn beide bars up-front met hun niet-vegan ingrediënten. De eerste is niet veganistisch omdat het honing bevat, terwijl de laatste is gemaakt van melkproducten. Honing en melkproducten zoals Griekse yoghurt is niet veganistisch omdat het afkomstig is van een dier. Je moet deze twee repen dus vermijden als je veganist bent. Vegetariërs daarentegen kunnen beide zonder problemen eten.

Zijn Clif Bars Vegetarisch?

Ja, alle Clif bars zijn 100% vegetarisch. Sommige bevatten producten gemaakt door dieren, zoals honing en melk. Dat is misschien niet veganistisch, maar wel volledig vegetarisch, omdat ze vrij zijn van dieren zelf. Vegetariërs kunnen veilig producten eten die door dieren zijn gemaakt, maar geen dieren. Alle Clif bars zijn dus vegetarisch, hoewel sommige wel dierlijke producten bevatten.

Zijn Clif Bars Glutenvrij?

Nee, Clif bare zijn niet glutenvrij, omdat ze tarwe bevatten. Gluten is een eiwit dat meestal voorkomt in tarwe. Het is niet per se slecht voor je, maar degenen die gluten-intolerant zijn, moeten het vermijden. Dus als je gluten-intolerant bent of een glutenvrij dieet volgt, moet je Clif bars vermijden.

Niet alle “Clifbar and Company” producten bevatten echter gluten. Glutenvrije bars uit hun selectie zijn onder andere Luna bars. Dit kan dus een prima vervanger zijn in het geval je op zoek bent naar een gezonde en glutenvrije energiereep.

Conclusie

Dus daar heb je het! De meeste Clif repen zijn volledig veganistisch als je de palmolie niet erg vindt. Er zijn echter twee soorten die je moet vermijden. Een smaak bevat honing, en de andere is gemaakt van wei-eiwit. Alle andere Clif repen zijn veilig voor zowel veganisten als vegetariërs – en ze zijn nog gezond ook. Maar glutenintoleranten of mensen die een glutenvrij dieet volgen, mogen geen Clif repen hebben. Er zijn wel enkele andere glutenvrije opties van hetzelfde bedrijf, zoals de Luna repen. Clif bars zelf moeten door deze mensen echter worden vermeden.

Hey, ik ben Gus! Ik ben al heel wat jaren veganist, en heb in die tijd al heel wat kennis over het onderwerp verzameld. Mijn doel met deze blog is om de veganistische boodschap te verspreiden en het makkelijk te maken om precies te weten wat veganistisch is en wat niet.